Search Button Decrease text size Increase text size
Follow Us:
 
 

Print Friendly and PDF

#ErasmusDays 10, 11 και 12 Οκτωβρίου 2019

Σε συνέχεια των πετυχημένων #ErasmusDays που πραγματοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, σας ανακοινώνουμε τη διοργάνωση των #Erasmusdays 2019, οι οποίες προγραμματίζονται να λάβουν χώρα ταυτόχρονα σε όλες τις συμμετέχουσες χώρες τις Ευρώπης στις 10, 11 και 12 Οκτωβρίου 2019.

Στόχος των #Erasmusdays 2019 είναι κατά τις τρεις μέρες των εορτασμών, να γίνουν όσο το δυνατό περισσότερες εκδηλώσεις στις χώρες της Ευρώπης που συμμετέχουν στη διοργάνωση για τη μεγαλύτερη και πιο μαζική προβολή του προγράμματος Erasmus+, τόσο στο ευρύ κοινό όσο και σε επαγγελματίες, ΜΜΕ και σε φορείς χάραξης πολιτικής.

Festival Erasmus 2019: Το Erasmus+ γιορτάζει το Ευρωπαϊκό Έτος Δημοκρατικής Συμμετοχής 2019

Για 3η συνεχή χρονιά, το ΙΔΕΠ Διά Βίου Μάθησης και ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, σας προσκαλούν στο Φεστιβάλ Erasmus+ το οποίο διοργανώνεται στα πλαίσια της πρωτοβουλίας Erasmus Days. Ραντεβού το Σάββατο 12 Οκτωβρίου στην Πλατεία Φανερωμένης στη Λευκωσία, για να γιορτάσουμε μαζί το πιο πετυχημένο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα συνεργασίας και κινητικότητας στην Εκπαίδευση, την Κατάρτιση, τη Νεολαία και τον Αθλητισμό.

Φέτος, το θέμα του Φεστιβάλ περιστρέφεται γύρω από το Ευρωπαϊκό Έτος Δημοκρατικής Συμμετοχής. Το κοινό έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις ευκαιρίες που προσφέρει η συμμετοχή στο πρόγραμμα Erasmus+ από τους ίδιους τους δικαιούχους των έργων, αλλά και από εκπροσώπους των Εθνικών Υπηρεσιών του Προγράμματος. Σε ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα, οι συμμετέχοντες οργανισμοί θα έχουν την ευκαιρία να εκθέσουν καλές πρακτικές προγραμμάτων που υλοποίησαν, να μοιράσουν ενημερωτικό υλικό, αλλά και να διοργανώσουν διαδραστικά παιχνίδια που ενδιαφέρουν το κοινό. 

Παράλληλα, η κα Θέμις Χριστοφίδου, Γενική Διευθύντρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα Εκπαίδευσης, Νεολαίας, Αθλητισμού και Πολιτισμού, θα συνομιλήσει με δικαιούχους του Προγράμματος και μαζί θα ανταλλάξουν απόψεις κι εμπειρίες σχετικά με την νέα προγραμματική περίοδο του ERASMUS+.

Για να δηλώσετε συμμετοχή στον διάλογο, κάντε κλικ εδώ

Το Φεστιβάλ εμπλουτίζεται με δραστηριότητες από Σχέδια που έχουν υλοποιηθεί στα πλαίσια των Σχεδίων Erasmus+ που επιχορηγήθηκαν από τις δύο εθνικές υπηρεσίες. Συγκεκριμένα, θα υπάρχουν δραστηριότητες όπως: 

- Έκθεση σχεδίων καλής πρακτικής

- Κυνήγι θησαυρού

- Παιχνίδι γνώσεων

- Εργαστήρι ρομποτικής

- Θεατρικό δρώμενο

- Χορευτικό δρώμενο

- Εργαστήρι 3D printing 

Συγκεκριμένα, οι πιο πάνω δραστηριότητες υλοποιούνται από τους ακόλουθους δικαιούχους οργανισμούς, τους οποίους και ευχαριστούμε: 

- CCRSM

- Εκπαιδευτικό και Ερευνητικό Κέντρο 'Emphasys Centre' 

- Α' Δημοτικό Σχολείο Ύψωνα

- Τεχνική και Επαγγελματική Σχολή Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, Μακάριος Γ' Λευκωσία

 - L.C.EDUCATIONAL LTD

- Terra Cypria, το Κυπριακό Ίδρυμα Προστασίας του Περιβάλλοντος

- Πανεπιστήμιο Κύπρου

- M.M.C Management Center Limited

- Ανώτερο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο Κύπρου (ΑΞΙΚ)

- UCLAN CYPRUS LIMITED

- Δημοτικό Σχολείο Κιτίου

- The Heritage Private School

- Citizens in Power 

- Φιλοδασικός Σύνδεσμος Αγρού

- PlanBe

- Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου

Το Φεστιβάλ εμπλουτίζει Live Link με τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς του ΚΛΙΚ FM, Γιώργο Ρούσσο και Τζώρτζια Παναγή, από τις 17:00-19:00.

Το Φεστιβάλ Erasmus+ θα είναι ανοικτό στο ευρύ κοινό και αναμένεται να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην ενημέρωση των παρευρισκομένων όσον αφορά τις ευκαιρίες που παρέχει το Πρόγραμμα.

 

Διοργάνωσε τη δική σου #ErasmusDay!

Πως μπορείτε να συμμετέχετε στους εορτασμούς των #Erasmusdays 2019; Για την προβολή των εκδηλώσεων έχει δημιουργηθεί πλατφόρμα  https://www.erasmusdays.eu/ η οποία βρίσκεται στη διάθεση των ενδιαφερομένων από τις 9 Μαΐου 2019, και  στην οποία οι  δικαιούχοι θα μπορούν μέχρι και τις 09 Οκτωβρίου να ανεβάσουν τις πληροφορίες  που αφορούν στην/στις εκδήλωση/σεις που προγραμματίζουν.


Ενδεικτικά, οι εκδηλώσεις αυτές μπορούν να έχουν χαρακτήρα σεμιναρίων διάδοσης αποτελεσμάτων, συναντήσεων με εταίρους, εκθέσεων φωτογραφίας, συναυλιών, ραδιοφωνικών εκπομπών, συνεδρίων, δημοσίων συζητήσεων (debates), φεστιβάλ, κ.α. Μπορούν επίσης να έχουν ηλεκτρονικό χαρακτήρα όπως π.χ. online διαγωνισμών φωτογραφίας, βίντεο μέσα από τα οποία να προβάλλεται η εμπειρία Erasmus+ που αποκόμισε το Ίδρυμα/οργανισμός ή οι δικαιούχοι του, online βιβλίων και εκδόσεων κ.α. Οι εκδηλώσεις μπορούν να γίνουν σε συνεργασία με άλλους δικαιούχους ή φορείς και να απευθύνονται σε γονείς, ΜΜΕ, φορείς χάραξης πολιτικής, εκπαιδευτικούς και εκπαιδευτές, φοιτητές, επαγγελματίες ή και στο ευρύ κοινό.


Οι  δικαιούχοι του Προγράμματος Erasmus+ προτρέπονται να πραγματοποιήσουν τις ήδη προγραμματισμένες εκδηλώσεις  τους μέσα στις συγκεκριμένες ημέρες, έτσι ώστε να συμβάλουν στην στήριξη των #Erasmusdays 2019.

 

Για να προωθήσετε την εκδήλωση σας :

  • κάντε λήψη του δωρεάν digital kit και μοιραστείτε την εκδήλωση σας στα ΜΚΔ χρησιμοποιώντας το hashtag  #ErasmusDays.
  • Ενημερώστε τους δικαιούχους των ιδρυμάτων/οργανισμών σας (σπουδαστές, αποφοίτους, εκπαιδευτικούς κλπ.):   ότι μπορούν να μοιραστούν την εμπειρία Erasmus τους,  στα ΜΚΔ https://www.erasmusdays.eu/share/χρησιμοποιώντας το hashtag  #ErasmusDays.
  • Go live: Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που διοργανώνετε ή στην οποία συμμετέχετε   δημοσιεύστε ζωντανά σε ΜΚΔ χρησιμοποιώντας το hashtag #ErasmusDays.

H δική μας εκδήλωση στα πλαίσια των #ErasmusDays!

Το ΙΔΕΠ θα βρίσκεται στη διάθεση των δικαιούχων για οποιαδήποτε υποστήριξη χρειαστούν κατά τη διοργάνωση και υλοποίηση των εκδηλώσεων τους π.χ. προωθώντας τις μέσα από το newsletter που στέλνει στη λίστα επαφών του, καθώς και στα ΜΚΔ στα οποία δραστηριοποιείται.

FAQ #ErasmusDays 2019

Για  πληροφορίες και συνήθεις ερωτήσεις  οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποταθούν εδώ

 

 

 

 

Erasmus Days | 12 & 13 Οκτωβρίου 2018

Το ΙΔΕΠ Διά Βίου Μάθησης, ανακοινώνει τη διοργάνωση των #Erasmusdays 2018, οι οποίες προγραμματίζονται να λάβουν χώρα ταυτόχρονα σε όλες τις συμμετέχουσες χώρες τις Ευρώπης στις 12 και 13 Οκτωβρίου 2018.

Βασικό μήνυμα των #Erasmusdays2018 είναι το “Proud to be European”.

Συγκεκριμένα, στόχος είναι, κατά τις δύο αυτές μέρες, να γίνουν όσο το δυνατό περισσότερες εκδηλώσεις στις χώρες της Ευρώπης που συμμετέχουν στη διοργάνωση – συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου – για τη μεγαλύτερη και πιο μαζική προβολή του προγράμματος Erasmus+, τόσο στο ευρύ κοινό όσο και σε επαγγελματίες, ΜΜΕ και σε φορείς χάραξης πολιτικής.

Ανακοίνωση ΙΔΕΠ Διά Βίου Μάθησης για τη διοργάνωση των #Erasmusdays 2018
Πλατφόρμα #Erasmusdays 2018

Erasmus Festival 2018

Για 2η συνεχή χρονιά, το ΙΔΕΠ Διά Βίου Μάθησης και ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου σε συνεργασία με την αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, σας προσκαλούν στο Φεστιβάλ Erasmus, 
το Σάββατο 13 Οκτωβρίου στην Πλατεία Φανερωμένης στη Λευκωσία, για να γιορτάσουμε μαζί το πιο πετυχημένο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα συνεργασίας και κινητικότητας, στην Εκπαίδευση, Κατάρτιση, Νεολαία και Αθλητισμό.

Το φετινό φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στο Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Με σύνθημα από το παρελθόν στο μέλλον, οι παρευρισκόμενοι θα ταξιδέψουν στην παραδοσιακή πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου, μέσα από εργαστήρια χαρακτικής, με τη συμβολή της Σχολήs Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή και θα αναβιώσουν τις περιπέτειες του Σπανού, «που εχουμίζετουν πως έν έσιει στον κόσμο άλλο καλλίτερο που λλόου του», στη μουσικοθεατρική παράσταση του Λαογραφικού Ομίλου Λεμεσού «Ο Σπανός τζιαί οι Σαράντα Δράτζιοι» !

Με ευρωπαϊκές Εκστρατείες ενημέρωσης και πληροφόρησης όπως οι LifeStories ΕU and Me, και Time to Move Eurodesk Cyprus, ελάτε για ένα εμπνευσμένο, πολύχρωμο πρωινό, με δραστηριότητες κεραμικής και αγγειοπλαστικής, με περιδιάβαση στη καρδιά της παλιάς Λευκωσίαs, με παιχνίδια γνώσεων για την ανάδειξη του «πιο δυνατού Ευρωπαίου» αλλά και με παραδοσιακά εδέσματα αντλημένα από την Κυπριακή μας κουζίνα!

 
Copyright © 2014 Erasmus+

Cookie Policy

Designed and Developed by eBOS Technologies