Search Button Decrease text size Increase text size
Follow Us:
 
 

Print Friendly and PDF

Διοικητικό Συμβούλιο

Δρ Νιόβη Σανταμά

Πρόεδρος
Καθηγήτρια – Πανεπιστήμιο Κύπρου

Σύντομο Βιογραφικό
Η Νιόβη Σανταμά, Ph.D., είναι Καθηγήτρια και Πρόεδρος στο Τμήμα Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου. Είναι μοριακή κυτταρική βιολόγος που εκπαιδεύτηκε στο European Molecular Biology Laboratory, EMBL στη Χαϊδελβέργη Γερμανίας και στο Πανεπιστήμιο του Sussex στο Brighton του HB, μετά από τις βασικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κατά τη διάρκεια της μεταδιδακτορικής της έρευνας, της απενεμήθησαν υποτροφία από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Μοριακής Βιολογίας (ΕΜΒΟ) και υποτροφία Marie Curie από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Έχει δημοσιεύσει 31 άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Στα πλαίσια της έρευνας της έχει διεθνείς συνεργασίες και έχει προσελκύσει στο Πανεπιστήμιο Κύπρου σημαντικούς εξωτερικούς πόρους από διεθνή ανταγωνιστικά ερευνητικά προγράμματα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ΕΕ), την Αμερικανική Εταιρεία Μυικής Δυστροφίας (USA MDA), το Ίδρυμα Λεβέντη (Γαλλία), το Ίδρυμα Τέλεθον (Κύπρος) και το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (Κύπρος).

Είναι ο αντιπρόσωπος της Κύπρου στο συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Μοριακής Βιολογίας (ΕΜΒC) και Εθνικό Σημείο Επαφής για το EMBO Young Investigator Award. Την περίοδο 2007-14 ήταν προσκεκλημένο μέλος επιτροπών κρίσεως επιστημονικών προγραμμάτων (panels LS1, LS3) στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας (European Research Council, ERC) και διετέλεσε επίσης προσκεκλημένος κριτής για Ευρωπαϊκά προγράμματα (FP6) και προγράμματα χρηματοδοτούμενα από την Wellcome Trust, UK (Neuroscience and Mental Health Projects).
Ανδρέας Κασιουρής

Αντιπρόεδρος
Εκπρόσωπος Εργοδοτικών Οργανώσεων ΚΕΒΕ και ΟΕΒ

Σύντομο Βιογραφικό
Ο Ανδρέας Κασιουρής έχει φοιτήσει Φυσική και Πληροφορική στο Πανεπιστήμιο Paris 7 & 8 αντίστοιχα, και εργάζεται στην Α. Θ. Λοΐζου & Υιός Λτδ, ιδιωτική εταιρεία προϊόντων και υπηρεσιών πληροφορικής  στην Κύπρο, από το 1986.  
Έχει διατελέσει μέλος στο πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (ΙΔΕΠ) την περίοδο 2007 – 2011.

Μέλος του Διοικητικού συμβουλίου του Παγκύπριου Συνδέσμου Εταιρειών Πληροφορικής CITEA κάτω από την αιγίδα της Ομοσπονδίας Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ), και μέλος του Διοικητικού συμβουλίου της ΟΕΒ. Διετέλεσε επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Digital Europe στις Βρυξέλλες.

Συμμετοχή και συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την υλοποίηση της εκστρατείας e-Skills for Jobs στην Κύπρο από το 2010, που στοχεύει να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες σχετικά με την ανάγκη να βελτιώσουν τις ψηφιακές δεξιότητές τους.

Είναι Πρόεδρος του Κύπρο-Γαλλικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου κάτω από την αιγίδα του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

Έχει επίσης διατελέσει Πρόεδρος για μια πολύχρονη θητεία του θερινού Γάλλο – Κυπριακού σχολείου “ L’été européen ”στην Λευκωσία.

Ο επαναδιορισμός στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΔΕΠ είναι με την αρμοδιότητα του Εκπροσώπου των Εργοδοτικών Οργανώσεων ΚΕΒΕ και ΟΕΒ.
Ιωάννα Κλεάνθους

Μέλος
Διευθύντρια Προγραμματισμού, ΓΔ ΕΠΣΑ

Σύντομο Βιογραφικό
Η  Ιωάννα Κλεάνθους είναι Διευθύντρια Προγραμματισμού στη Γενική Διεύθυνση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Συντονισμού και Ανάπτυξης και προΐσταται της Διεύθυνσης Έρευνας, Καινοτομίας και Διά Βίου Μάθησης. 

Έχει σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο Montpellier – Σχολή Νομικών και Οικονομικών Σπουδών.  Μετά από τις βασικές σπουδές στα οικονομικά απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο στην Οικονομετρία και στη συνέχεια έγινε κάτοχος του  Diplôme d’ Etudes Supérieures Spécialisées (Economiste de Projets).

Eργοδοτήθηκε αρχικά στον ιδιωτικό τομέα και στη συνέχεια στον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού. Βρίσκεται στην Διεύθυνση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Συντονισμού και Ανάπτυξης εδώ και είκοσι τρία χρόνια.  Επί μακρόν ανήκε στο προσωπικό της Διεύθυνσης Οικονομικών Σχέσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση.  Εκεί ασχολήθηκε κυρίως με θέματα που σχετίζονταν με την χρηματοδοτική συνεργασία της Κύπρου με την Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλες χώρες, την ενταξιακή πορεία της Κύπρου και τη συμμόρφωση με τις υποχρεώσεις της μετά την ένταξη, καθώς και με θέματα που άπτονταν του νέου Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την περίοδο 2014-2020.  Τα τελευταία χρόνια έχει μετακινηθεί στη Διεύθυνση Έρευνας, Καινοτομίας και Διά Βίου Μάθησης.  Εκπροσωπεί την Κύπρο σε διάφορα Ευρωπαϊκά σώματα και επιτροπές,  με κυριότερη την Επιτροπή για τον Ευρωπαϊκό Χώρο Έρευνας.
Δρ Ηλίας Μαρκάτζιης

Μέλος
Διευθυντής Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, ΥΠΠ
Εκπρόσωπος ΥΠΠ

Σύντομο Βιογραφικό
Ο Δρ. Ηλίας Μαρκάτζιης είναι Διευθυντής Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης. Γεννήθηκε στην κατεχόμενη Άσσια. Είναι απόφοιτος της Διανελλείου Τεχνικής Σχολής Λάρνακας και κάτοχος Ανώτερου Διπλώματος (Higher Diploma) και Πτυχίου (BSc) στο Σχεδιασμό και την Παραγωγή Επίπλου από το City of London Polytechnic, καθώς και μεταπτυχιακού τίτλου στην Εκπαιδευτική Διοίκηση και Πολιτική από το State University of New York at Albany, το οποίο απέκτησε μετά από εξασφάλιση υποτροφίας. Είναι επίσης κάτοχος Διδακτορικού Τίτλου στην Εκπαιδευτική Διοίκηση και Αξιολόγηση από το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Εργάστηκε από το 1987 ως εκπαιδευτής Ξυλουργικής και Επιπλοποιίας στις Τεχνικές Σχολές. Ακολούθως, από το 1999 μέχρι το 2004, εργάστηκε στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου, τόσο στην Προϋπηρεσιακή, όσο και στην Ενδοϋπηρεσιακή Κατάρτιση των εκπαιδευτικών Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης. Τον Ιούνιο του 2004 προήχθη στη θέση του Επιθεωρητή του Κλάδου Ξυλουργικής και Επιπλοποιίας στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, και αφού πέρασε από όλες τις βαθμίδες στη Διεύθυνση Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, ανέλαβε τη θέση του Διευθυντή το 2011.

Εκτός από Διευθυντής Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, ο Δρ Μαρκάτζιης είναι ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού στις συναντήσεις των Γενικών Διευθυντών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (DGVT Meetings), Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος Κατάρτισης (European Training Foundation), Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (ΙΔΕΠ) και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ανώτερου Ξενοδοχειακού Ινστιτούτου Κύπρου (ΑΞΙΚ).
Δρ Γιάννης Σαββίδης

Μέλος
Επιθεωρητής Δημοτικής Εκπαίδευσης / Λειτουργός Γραφείου του ΥΠΠ
Εκπρόσωπος ΥΠΠ

Σύντομο Βιογραφικό
Ο Γιάννης Σαββίδης υπηρετεί τη δημόσια εκπαίδευση της Κύπρου για 27 χρόνια από τις θέσεις του Δασκάλου, του Βοηθού Διευθυντή, του Διευθυντή και του Επιθεωρητή Δημοτικής Εκπαίδευσης. Σήμερα εργάζεται στο Επαρχιακό Γραφείο Παιδείας Λεμεσού. Είναι, επίσης, εκ των συνεργατών του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού. Υπηρέτησε για πολλά χρόνια σε θέση απόσπασης στα Γραφεία του Γενικού Διευθυντή και του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, όπου, ανάμεσα σε άλλα, ασχολήθηκε με θέματα Εκπαιδευτικής Πολιτικής και Στρατηγικού Σχεδιασμού, Αξιολόγησης του Εκπαιδευτικού Έργου, καθώς και με θέματα ευρωπαϊκών και διεθνών σχέσεων. Είναι Πρόεδρος του Κυπριακού Ομίλου Εκπαιδευτικής Διοίκησης (Κ.Ο.Ε.Δ.) και έχει διατελέσει μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Κοινοπολιτειακού Συμβουλίου Εκπαιδευτικής Διοίκησης (CCEAM). Κατέχει δίπλωμα δασκάλου (Παιδαγωγική Ακαδημία Κύπρου), πτυχίο Παιδαγωγικών (Πανεπιστήμιο Κύπρου) και μεταπτυχιακό τίτλο στην Οργάνωση, Σχεδιασμό και Διοίκηση της Εκπαίδευσης (Πανεπιστήμιο Reading, Αγγλία). Είναι διδάκτορας Εκπαιδευτικής Διοίκησης και Αξιολόγησης του Πανεπιστημίου Κύπρου. Ο Γιάννης Σαββίδης είναι μέλος Συνεργαζόμενου Εκπαιδευτικού Προσωπικού του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου και Διδάσκων-Συντονιστής της Θεματικής Ενότητας «Αξιολόγηση Προγραμμάτων και Προσωπικού στην Εκπαίδευση». Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν θέματα εκπαιδευτικής ηγεσίας και αυτοεπάρκειας του εκπαιδευτικού προσωπικού, καθώς και αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και του εκπαιδευτικού έργου.
Έλενα Σιβιτανίδου

Μέλος
Ανώτερη Λειτουργός Εργασίας, Τμήμα Εργασίας, ΥΕΠΚΑ
Εκπρόσωπος ΥΕΠΚΑ

Σύντομο Βιογραφικό
Δρ Γιώργος Κυθραιώτης

Μέλος
Διευθυντής Διοίκησης και Προσωπικού, ΑνΑΔ
Εκπρόσωπος Αρχής Ανάπτυξης Ανθρωπίνου Δυναμικού

Σύντομο Βιογραφικό
Ευάγγελος Ευαγγέλου

Μέλος
Συνομοσπονδία Εργαζομένων Κύπρου (ΣΕΚ), 
Εκπρόσωπος Συνδικαλιστικών Οργανώσεων

Σύντομο Βιογραφικό
Ο Ευάγγελος Ευαγγέλου είναι κάτοχος πτυχιακού διπλώματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων με ειδίκευση στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού, καθώς επίσης και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) από το πανεπιστήμιο του Central Michigan.

Κατέχει τη θέση του Λειτουργού Κατάρτισης στη Συνδικαλιστική Σχολή ΣΕΚ για τα τελευταία 9 χρόνια.  Προηγουμένως διετέλεσε Σύμβουλος Επιχειρήσεων στο τομέα της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού και στην Εφαρμογή Συστημάτων Πληροφορικής.

Είναι αντικαταστατής στη μόνιμη Επιτροπή Εκπαίδευσης και Κατάρτισης της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ETUC), και λαμβάνει μέρος στη διαχείριση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων στα οποία η ΣΕΚ είναι εταίρος.
Μιχάλης Τσιάρλιστος

Μέλος
Εκπρόσωπος Εκπαιδευτικών Συνδικαλιστικών Οργανώσεων

Σύντομο Βιογραφικό
Ο Μιχάλης Τσιάρλιστος υπηρετεί στη Μέση Τεχνική και  Επαγγελματική Εκπαίδευση στο κλάδο των Ξενοδοχειακών και Επισιτιστικών Τεχνών για 23 χρόνια.  Έχει εργασθεί ως εκπαιδευτής, Βοηθός Διευθυντής και τώρα Β.Δ.Α’ του κλάδου των Ξενοδοχειακών και Επισιτιστικών Τεχνών.  Σήμερα εργάζεται στην Τεχνική Σχολή Παραλιμνίου και είναι Πρόεδρος της Οργάνωσης Λειτουργών Τεχνικής Εκπαίδευσης Κύπρου.

Γεννήθηκε στην κατεχόμενη Αμμόχωστο. Είναι απόφοιτος του Παγκυπρίου Λυκείου Λάρνακας και κάτοχος Πτυχίου (B.Τ.) στην Διεύθυνση Ξενοδοχειακής και Εστιατορικής Τέχνης από το New York City Technical College of City University of New York, ως υπότροφος του Fulbright  καθώς και μεταπτυχιακού τίτλου στην Εκπαίδευση από το Open University of U.K.(M.Ed).

Είναι μέλος σε πολλές επιτροπές και συμβούλια του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Υπηρέτησε τον εθελοντισμό για δύο δεκαετίες  μέσα από συμβούλια Οργανωμένων Γονέων (υπηρέτησε και έως Πρόεδρος για 3 χρόνια), ΣΥ. Κα. Να. (Σύνδεσμο Καταπολέμησης Ναρκωτικών) και στη Παγκύπρια Σχολή Γονέων.

Ασχολήθηκε ενεργά με τον Εκπαιδευτικό Συνδικαλισμό ανελλιπώς από το 2000.  Υπηρέτησε σε όλες τις θέσεις του συμβουλίου της Ο.Λ.Τ.Ε.Κ. και Πρόεδρος του συμβουλίου από τον Ιούνιο του 2015.
 
Copyright © 2014 Erasmus+

Cookie Policy

Designed and Developed by eBOS Technologies